Boek direct op de website met 10% korting: code Famiri10

Tours en Trips

Suriname het land van duizend tinten groen.

Wilt u tijdens uw verblijf op pad dan hebben wij een aantal tours voor u.

Dagtours

Sunset en Dolphin tour €30,00
Sunset & Dolphin Tour is in de middag om de roze buik rivierdolfijnen, ook wel bekend als de “profosu” / Sotalia guianensis, in hun natuurlijke habitat te spotten.

Prijs per persoon: € 30,00 (exclusief 10% BTW)
Kinderen (3-11 jaar): € 25,00 (exclusief 10% BTW


Paramaribo stadstour €30,00

De naam Paramaribo is waarschijnlijk afgeleid van de naam van een indianendorp, Parmurbo genaamd. In het begin van de 17e eeuw werd in het dorp een handelspost gesticht. Dit werd overgenomen door de Engelsen en ze bouwden een fort genaamd Willoughby. In 1667 veroverde Abraham Crijsen het gebied. Vanaf het fort werd Paramaribo naar het westen uitgebreid. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 en het einde van de contractarbeid in 1873 trokken veel mensen naar de stad.
      Sinds 2002 staat het centrum van Paramaribo op de UNESCO Werelderfgoedlijst van historische monumenten. Een van de beschermde gebouwen is de Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal aan de voormalige Gravenstraat. Dit gebouw is volledig van hout en is tevens het grootste houten gebouw van Zuid-Amerika.
Vertrek: dagelijks met minimaal 1 deelnemer.
Tijd: 08.00 – 11.00 uur, 3 uur (later starten kan ook)

 

Plantage Frederiksdorp €75,00
Deze voormalige plantage met originele plantagehuizen en een politiepost is tot historisch erfgoed verklaard en omgebouwd tot sfeervolle woning op een prachtig landgoed. De plantage heeft ook een goed restaurant en een goed gevulde bar waar u kunt genieten van met zorg bereide maaltijden. In de nabije omgeving zijn diverse excursiemogelijkheden, van educatief tot actief.
      Van februari tot half juli zijn de Atlantische zeestranden van Suriname het legstrand van de reuzenzeeschildpadden. Deze ervaring doe je op tijdens een langer verblijf op Frederiksdorp.

 

Paramaribo Stadstour, lokale markt en culinaire workshop € 80,00
Met een gids wandelt u langs de bezienswaardigheden van Paramaribo zoals de Synagoge en de Moskee, de Basiliek en het Fort Zeelandia-complex. (Geen bezoek aan het museum). Ook bezoek je de markt waar verse groenten, fruit, vis, kruiden etc. worden verkocht. Op de markt koop je verse groenten en fruit die nodig zijn voor de workshop.
      Een land dat bekend staat om zijn lekker eten, daar moet je zeker wat van leren! Met de kok leer je al snel de kneepjes van het vak en ben je tevreden met een mooi eindresultaat, een lekker gerecht dat je uitkiest, bereidt en natuurlijk opeet.

Meerdaagse tours

  • Knini Paati Resort  2 dagen € 245,00 per persoon
  • Fredberg 4 dagen € 355,00 per persoon
  • Anaula 3 dagen € 285,00 per persoon
  • Plantage Mariënbosch 2 dagen € 139,00 per persoon

Eén reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>